Senaste inläggen

Av svenne - 11 augusti 2008 21:39

Som jag skrev tidigare så finns det de som använder fula seo-metoder för att ranka ner andra i sökmotorerna. Fula metoder används också ofta av större seobolag för att ranka upp en egen eller en kunds sida på sökord som inte är relevanta för sidan, d.v.s en sida som inte alls skriver om ämnet kan hamna i topp på en viss sökfras. Ofta sker detta genom spamlänkar eller genom köpta länkar med det aktuella ordet eller frasen i länken. Ett aktuellt exempel på detta är bloggen eyescream.se som vid skrivandes stund rankar etta på sökfrasen "hamna i topp hos google" trots att de inte skriver om detta. Däremot har t.ex denna och många andra bloggar skrivit om just att hamna i topp hos google och om  googles sökalgoritm fungerade tillfredsställande skulle dessa artiklar hamna över eyescream.se

Dock brukar google vara duktiga på att stoppa denna typen av sökmotorspammande så om du läser detta en tid efter att inlägget är publicerat kanske eyscream.se inte alls hamnar högt på den frasen längre.

Det verkar dock inte som att eyescream har något egenintresse av att hamna i topp på denna frasen, utan anledningen till att den rankats upp med hjälp av någon ljusskygg seooptimerare är antagligen att nikke tidigare hamnat högt på sökfrasen "hamna i topp hos google" och detta är ytterligare ett sätt att ranka ner honom på positiva sökfraser.  

ANNONS
Av svenne - 8 augusti 2008 12:16

Ett nytt litet krig har utbrutit i seo-världen sedan nikke på sin blogg meddelar att han blivit google-bombad med länkar innehållande t.ex frasen "sämst på seo" och "värdelös på seo"

Kanske det värsta utbrottet i den svenska seovärlden sedan Marcus Westberg, medans han jobbade på getupdated, och som sedan fick sluta och numera jobbar med westpeak, skapade en falsk hemsida för seo-optimeraren Urban Grotherus på urbalill, innehållande ganska grova påhopp och fejkade osmickrande bilder. Sidan lyfte han sedan i sökresultaten på frasen urbans namn.

Denna lilla googlebombning är naturligtvis mer harmlöst och ganska intressant, då google meddelat att efter det uppmärksammade fallet med googlebombningen av george bush och vita huset på söktermen "miserable failure" denna typen av länktexter inte ska ha någon effekt. Men det är klart så länge orden finns med på sidan så blir ju också länkarna relevanta då samma ord finns på sidan och i länktexten.

Tror inte nikke kommer lida någon skada av detta, snarare tvärtom då det ökar uppmärksamheten kring honom och ger en hel del positiva inlänkar också.

ANNONS
Av svenne - 3 augusti 2008 11:42

Nu är det snart kräftfest och sedan innan man vet ordet av blir det väl halloween, eller alla helgons helg som vi säger i Sverige. Och sedan blir det väl snart jul  och nyår och så är året slut.  Det gäller att njuta av värmen så länge den varar, men nu ska det visst bli regn.

Av svenne - 1 augusti 2008 22:37

Om man har fötts med kvinnliga könsorgan, men önskar bli en man, även fysiskt istället är det självklart att även de inre kvinnliga könsorganen ska tas bort. Marie Degerblad, överläkare och enokrinolog säger att om man inte vill bli av med sina ursprungliga könsorgan är det svårt att se att man uppfyller diagnosen för äkta transexualism. jag kunde inte sagt det bättre själv.Homosexualitet och transexualism är inga sjukdomar och ska inte bekostas av sjukvårdens pengar.

Av svenne - 1 augusti 2008 19:31

 Vill du vara snäll och säga mig, vilken väg ska jag ta? Frågade Alice i Underlandet när hon kom till ett vägskäl.  
– Det beror rätt mycket på vart du vill komma, sa Chelshire-katten, som låg på en gren i trädet bredvid.
– Det spelar inte så stor roll, sa Alice.
– Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar, sa katten.


Om man inte vet vart man vill komma kan man gå vart som helst, och det är det många gör med sitt liv. De hakar på saker som dyker upp och lever sitt liv utan att veta var de är eller vart de är på väg.


Jag skrev i ett tidigare inlägg om vikten av konkreta mål för att bli framgångsrik.  När man sätter sig ner och väl ska göra mål blir det dock ganska värdsliga mål, som hur mycket pengar man vill tjäna och det behöver ju inte vara fel, men ytterligare ett sätt att tänka kan vara att fundera över vad det skulle kunna stå på ens gravsten eller memorandum när man har dött. Då inser de flesta att det inte är så relevant hur mycket pengar man sparar ihop eller hur många länder man besökt, utan många av oss känner då att givmildhet, vänlighet och ödmjukhet också är mål att sträva efter.


Personligen skulle jag iallafall hellre vilja att det på min gravsten stod att

... han var en framgångsrik person som bjöd på sig själv och delade frikostigt med sig till de som behövde. Han hade många vänner som han träffade ofta och han var en ärlig och omtänksam person som månade om inte bara sitt eget bästa utan även sina medmänniskors och naturens bästa.


hellre än:

...han var en framgångsrik person som spenderade sin förmögenhet på glamourösa fester och ett utsvävande liv. Han skydde inga medel att tjäna mer pengar även om det gick ut över andra.


Så se över dina mål i livet, och fundera över om de även stämmer överens med hur du vill uppfattas som person, nu och i framtiden.

Av svenne - 1 augusti 2008 19:19


En turist i Bollebygd går fram till två bofasta och frågar på engelska: Can you show me the way to the trainstation. De båda bofasta begriper ingenting. Turisten frågar samma sak på tyska italeinska och på franska, men det ger inget resultat, så han går sin väg. De bofasta tittar på varandra och den ene säger: - Tja, man kanske skulle ta och studera lite språk i alla fall.  Nej, säger den andre. Titta bara på den där turisten. Han kunde fyra språk ... Inte hade han någon nytta av det ...

En annan anekdot om språkförbistring är när personalavdelningen på ett amerikanskt företag skulle kartlägga fördelningen av män och kvinnor i ledningsgruppen, och skickade ut en förfrågan till samtliga dotterbolag som löd: "Kindly provide us with a list of all members of your management team, broken down by sex."

Efter en tid hade de fått svar från alla dotterbolag utom det finska. De skickade då en påminnelse och slutligen kom det ett svar. "Please be informed that we have no problems with sex in the management team, however we have two senior managers broken down by alcohol."


Av svenne - 31 juli 2008 17:06

Jag får ofta ideer på projekt att genomföra, främst onlineprojekt. Dock är det inte alltid man tar tag i ideerna p.g.a tidsbrist, eller rättare sagt prioritering av andra saker, brist på den rätta kunskapen eller kontakterna.

Då delar jag gärna med mig av mina ideer till andra. Förra veckan tipsade jag Anton när han efterfrågade orealiserade webbprojekt.


Bloggen Disruptive har som en affärside att samla orealiserade affärsideer då killarna bakom bloggen också har många ideer.


 En webbaserad affärside jag kan bjuda på är  en tjänst där man kan bli medlem och skriva in, eller klistra in en text och ange vilket/vilka språk man vill ha den översatt till. Sedan kan personer från olika länder mot betalning översätta texten. Översättare lämnar bud hur mycket de vill ha betalt per 100ord och betygssättning hur bra översättarna är etc. 


Ett sätt att komma på nya affärsideer är att slumpa fram två helt skilda ord, t.ex skateboard och lampa. Och sedan tvinga sig själv att komma på en produkt som kombinerar dessa två ord. Här kanske det skulle kunna vara att tillverka en skateboard som har lysdioder (som laddas av skateboardens rörelser) längs sidorna så att det ser häftigt ut när man åker i ramperna när det är lite skumt och som gär att man ser hinder på marken lite bättre.

Sedan frågar man sig om det finns en efterfrågan på den produkten man har hittat på. Även om det inte finns det är det iallafall ett bra sätt att träna kreativiteten.

Av svenne - 30 juli 2008 15:25

idg rapporterar att malmö kommun p.g.a ett datafel i oracledatabasen betalat ut bidrag till kommuninvånarna om och om igen.  Det känns nog lite jobbigt för den som kan anses vara ansvarig för en sådan sak när ett sådant fel uppstår. Är nog inte så lätt att få tillbaka allt, då det antagligen är en del bidragstagare som tackat sin goda fe, tagit emot och spenderat pengarna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se