Direktlänk till inlägg 8 augusti 2008

krig i seovärlden

Av svenne - 8 augusti 2008 12:16

Ett nytt litet krig har utbrutit i seo-världen sedan nikke på sin blogg meddelar att han blivit google-bombad med länkar innehållande t.ex frasen "sämst på seo" och "värdelös på seo"

Kanske det värsta utbrottet i den svenska seovärlden sedan Marcus Westberg, medans han jobbade på getupdated, och som sedan fick sluta och numera jobbar med westpeak, skapade en falsk hemsida för seo-optimeraren Urban Grotherus på urbalill, innehållande ganska grova påhopp och fejkade osmickrande bilder. Sidan lyfte han sedan i sökresultaten på frasen urbans namn.

Denna lilla googlebombning är naturligtvis mer harmlöst och ganska intressant, då google meddelat att efter det uppmärksammade fallet med googlebombningen av george bush och vita huset på söktermen "miserable failure" denna typen av länktexter inte ska ha någon effekt. Men det är klart så länge orden finns med på sidan så blir ju också länkarna relevanta då samma ord finns på sidan och i länktexten.

Tror inte nikke kommer lida någon skada av detta, snarare tvärtom då det ökar uppmärksamheten kring honom och ger en hel del positiva inlänkar också.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se