Senaste inläggen

Av svenne - 3 juni 2008 22:46

Det har blossat upp ett litet krig kring termen "hamna i topp hos google" efter att en artikel med detta tema publicerats på dn och nyteknik där de tar just denna term som exempel. Detta har bloggare och sökoptimerare nappat på och flera försöker nu hamna högt i googles sökmotor på termen hamna i topp hos google. Så länge det är få som tävlar om en term är det lätt att ranka bra hos google, och när artiklarna publicerades var det inga problem för artiklarna att hamna i topp hos google för denna sökterm, då antagligen ingen optimerat en sida för just denna fras. Nu ska det bli spännande att se hur resultatet hos google kommer att se ut den närmaste tiden. Det lite komiska i situationen är att det, bortsett från ett ord i rubriken,  är en identisk artikel som publicerats på två olika webbplatser, vilket alla som läst lite om seo vet, inte är uppskattat av google, vilket riskerar att få någon av sidorna att straffa ner sig i googles index. Hur det kommer sig att dn och nyteknik har samma artikel gissar jag beror på att antingen någon från de i artikeln omnämnda företagen skickat in den, och tidningarna tagit den rakt av, eller att någon frilansare sålt samma artikel till flera. Artikeln tar heller inte upp något om länkarnas betydelse, men det kommer säkert info om det framöver. Det är alltså inga garantier för att detta blogginlägg kommer hamna i topp hos google, då jag inte har ork att jobba med inlänkar, vilket i dagsläget har stor betydelse för ranking hos google, men då sidan har relevant information i ämnet borde den kunna hamna tio-i-topp hos google. Om någon annan vill länka hit vill säga.

ANNONS
Av svenne - 23 maj 2008 12:10

Ett förslag i lärarutredningen är att obehöriga lärare inte ska sätta betyg. Då jag själv har jobbat som utbildad obehörig lärare inser jag hur befängt förslaget är, även om tanken är god. Vad ska betyget grunda sig på förutom förslaget från den obehöriga läraren som har följt och bedömt eleven?

Egentligen är hela systemet fel att den undervisande läraren sätter betyg. Detta borde göras av en extern bedömare i samtliga fall. Då blir det kunskperna vid prov respektive slutet av terminen som mäts och objektiviteten ökar. Det behöver naturligtvis inte bara vara skriftliga prov.


ANNONS
Av svenne - 19 maj 2008 10:20

idg skriver att anställda nöjessurfar 1 timma om dagen.
Lösningen på detta är naturligtvis att arbeta utifrån mätbara mål samt ett måste är att
lagarna anställningstryggheten ses över och luckras upp, så att man inte kan sitta på sin lata häck
som statligt, kommunalt eller landstingsanställd, och casha ut skattepengar, bara det är tillräckligt många
som har blivit anställda efter en själv. En arbetsgivare ska kunna säga upp en anställd som inte bidrar tillräckligt
till verksamheten även om den anställda inte bryter mot några lagar.
Visst, en datalogg som visar att den anställda använder 1 timma arbetstid om dagen till jobborelaterade sidor skulle vara fog
nog föruppsägning, men i dagsläget är det inget som används. Möjlighen om det skulle handla om att porrsurfa på arbetstid.

Av svenne - 15 maj 2008 22:28

När man börjar få sidointäkter vid sidan av en anställning verkar det vara lockande för många att inte ta upp inkomsten i skattedeklarationen. Detta är naturligtvis inget att rekomendera. Kanske man får några sköna tusenlappar i början men sedan finns ju risken att man både döms för lagbrott och får betala i efterhand. Men det är lite oklart från skatteverket vad som kan räknas som hobbyverksamhet och hur mycket den får generera i inkomst. Själv tar jag upp alla inkomster då jag har enskild firma.

Av svenne - 13 maj 2008 08:35

Det finns en hel del sidor, s.k rewardsidor som erbjuder poäng som kan bytas mot gratissaker när man tar del av erbjudanden på sidan. Det kan vara gratis sms, gratisrefill, gratislotten, gratisgodis, prylargratis biobiljetter eller andra gratissaker. Det kan löna sig.

Av svenne - 4 maj 2008 23:32

Man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck.

 Lite tips att tänka på för att göra ett gott intryck och bli uppskattad av motparten, oavsett om det gäller vänskap, affärer eller förhållanden.Le när ni träffas.
Tänk på något som gör dig på gott humör eller tänk "fantastiskt".


Notera personens ögonfärg.
Det säkerställer att du ser personen rakt i ansiktet.


Memorera personens namn.
Memorera personens namn. När du hälsar kan du säga tyst för dig själv
Jenny med de gröna ögonen, eller associera namnet med något som karaktäriserar personen.
Upprepa namnet så ofta tillfälle ges.


Lyssna och ställ frågor.
Intressera dig för den andre.
Lägger du huvudet på sned och titta på dina händer uppafattar motparten det också som att du lyssnar.


Ha ett öppet kroppsspråk.
Ej med händerna ihop, eller ben och armar i kors.


Spegla den andra personen.
Om hon pratar snabbt, gör det du också, om hon korsar benen, gör det du också.
Försök notera hennes andning, andas hon med bröstet eller magen, snabbt eller långsamt och gör likadant.
Då hamnar ni på samma våglängd.  När du speglat den andra personen en stund, förändra dina rörelser för att se om hon följer efter. Prova t.ex att sätta upp det ena benet över det andra.
Om inte, fortsätt att spegla ett tag till.


Ställ frågor som inbjuder till samtal.
När var hur vem vad varför...


Slappna av och var dig själv.

Av svenne - 4 maj 2008 23:25

Nu har jag deklarerat. Det är riktigt smidigt att deklarera på internet. Men visst, det är inte lätt att veta om man har gjort allting rätt.Jag hade jag nog kunnat göra fler avdrag, men orkade inte leta efter giltiga avdrag som jag har rätt till.

Av svenne - 3 maj 2008 12:22

Kunskap ideer och utveckling

   del 1

   del 2

   del 3

   del 4

del 5


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se