Senaste inläggen

Av svenne - 29 juli 2008 08:29

Att delta i tävlingar kan faktiskt vara en riktigt lönsam och underhållande sysselsättningar. För att en tävling inte ska klassas som lotteri måste den ha någon form av prestationsmoment och inte bara vara en turtävling. Därför ingår ofta att man ska skriva en slogan eller svara på frågor. Något som kan vara riktigt stimulerande. Och så har man ju chans att vinna också. Två av de bästa sidorna för tävlingar på nätet är blienvinnare och vinsttips.

ANNONS
Av svenne - 28 juli 2008 15:58

Det verkar vara många i vårt samhälle som inte kan hantera pengar. Skolan har väl ett visst ansvar att få eleverna att fungera i samhället, men den viktigaste rollen har föräldrarna. Det finns många som inte kan anpassa utgifterna efter inkomsterna och därmed försätter sig i lånefällor eller som på andra sätt inte kan hantera pengar. Har du egna barn, så ta ditt ansvar och försök lära barnen förstå hur man brukar pengar, inte missbruka pengar.

ANNONS
Av svenne - 28 juli 2008 15:32

Enligt google finns det nu över 1 biljon webbsidor i världen. Inte allt indexeras i sökmotorerna och det faktum att det endast är en liten andel av webbsidorna som faktiskt har relevant information borgar detta för utnyttjandet av länkkataloger där urvalet av bra användbara webbsidor görs manuellt. Exempelt på svenska sådana är sveriges internetindex som har ett av de bästa urvalen av användbara länkar i olika kategorier.

Av svenne - 18 juli 2008 16:15

Med dessa Facebook-kuponger kan du annonsera gratis på facebook.
Det kan vara värt att få lite gratis extra trafik.

Här är facebook-koderna:

$50: 2JXY-WTFK-72Y0-VJ6Y
$50: T5V6-1JKV-TNH9-2MRH
$50: R1X5-0NH7-5FXW-5YEC

(en av dem går ut 31/7 08 och de andra 15/10 08)

Du kan få ytterligare $ att annonsera för:
$100: Gå in på http://apps.facebook.com/visabusiness/sign_up
När man signar upp sig i deras nätverk får man en kupongkod på $100 skickat till sin mail. När du har ett annonseringskonto på Facebook, gå in på Account > Funding > add couponcode och skriv in koderna. Klar.

Sedan lägger du till den url och länkrubrik och länktext och ev. bild du vill annonsera med, samt anger om du vill betala per klick eller exponering och hur mycket du vill betala.

Av svenne - 16 juli 2008 12:27


Vilken typ av miljonär skulle du vara.


Själv skulle jag enligt testet vara en filantropist.

Av svenne - 14 juli 2008 08:25

När man snabbt vill hitta en flygresa eller en semesterresa är det jobbigt med de stora sidorna att man alldrig får fram det man vill, nämligen att snabbt hitta den mest prisvärda resan till en viss destination. Semestertips fungerar dock bra och enkelt. Bara att skriva in datum startplats och destination och man kan söka bland alla flygbolag. En mycket enkel sida för att hitta sin flygresa.

Av svenne - 9 juli 2008 21:41

Ett uttryck lyder:

Hur kunde han sjunka så lågt.

Han siktade för högt.


Ett yttryck som nog kommer att förverkligas av många i tider som denna. När det gäller personliga mål är det naturligtvis bra att sikta högt.

ett annat uttryck lyder:

sikta mot stjärnorna, så kommer du iallafall till trädtopparna.


Och det stämmer bra det. Det jag tänkte på kring det första uttrycket var att många har siktat för högt när det gäller att tjäna pengar på börsen eller i sin levnadsstandard. Tagit för höga risker på börsen med belånad portfölj eller använt derivat för att få möjlighet till hög avkastning på kort tid. Eller tagit snabblån, smslån eller höga lån på bostaden för att kunna ha en levnadsstandard man egentligen inte har råd med. Sedan när utvecklingen inte blir som man hoppats är det svårt att ta sig ur i tid, förlusterna kan bli ett faktum eller så blir lånen större än värdet på det som täcker lånet och det finns risk att många kommer sjunka väldigt lågt.

Av svenne - 7 juli 2008 22:02

Inkomst i it-branschen.

Den som vill jämföra sin inkomst, eller någon annans inkomst, med genomsnittsinkomst för olika yrken kan använda idg:s lönebaromter.

Generellt sett är ju lönen relativt hög i it-branschen jämfört med vissa andra yrken. Speciellt nu när det har varit brist på kunniga personer har lönerna kunnat trissats upp, och även personer utan nämnvärd kunskap inom it har kunnat få jobb, men det dröjer nog inte så länge innan det istället blir arbetsgivare som kan välja och vraka och därmed pressa lönerna.


Skillnaderna mellan män och kvinnor är inte särskilt stor och om man ser några skillnader så ska de bort till varje pris. Personligen tycker jag att det inte är nödvändigt att jaga löneskillnader mellan olika grupper med blåslampa. Naturligtvis ska alla ha samma möjlighet att förtjäna sitt uppehälle och skillnaden mellan män och kvinnor är den viktigaste att ta hänsyn till då det är kvinnan som föder och ammar barn, och som systemet ser ut idag är det är svårare för en kvinna att vara produktiv på arbetsmarknaden när ett par väntar barn och månaderna efter detta. Då ska man inte tvinga en arbetsgivare att betala lika mycket, när arbetsförmågan begränsas. Istället borde staten se till att betala för en ersättare de perioder en förälder är föräldraledig. Den som är mest lämpad för jobbet och anmäld till arbetsförmedlingen. Då skulle en föräldraledig person kunna få sin lön från arbetsgivaren och ersättaren få kanske 80% av lönen hos person de ersatte. Om de haft en motsvarande inkomst tidigare skulle det antagligen vara i nivå med deras a-kassa. Och de skulle få möjlighet att under några månader prova ett nytt jobb, som kanske också kan leda till fortsatt anställning hos företaget.


Lite konstigt egentligen att det sitter politker som får betalt för att komma med dåliga förslag när jag och andra har så många bra förslag, helt gratis.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se