Senaste inläggen

Av svenne - 16 september 2008 22:30

Jag har mest talat om bostadskrashen här, och den kommer, var så säker, men bankkrisen är verkligen värre än någon kunnat ana, när fucking lehman brothers går i konkurs. Det många inte tänker på är hur bolånekrisen och finanskrisen med bankernas skulder kan uppstå. Antingen är det extremt inkompetent personal och beslutsfattare som tagit dåliga beslut eller så är det några som har stuckit med extremt mycket pengar. Antagligen både och.

ANNONS
Av svenne - 11 september 2008 16:52

Computer sweden har en exceptionell tävling där man kan vinna en macbook air. Inte illa.

ANNONS
Av svenne - 11 september 2008 16:11

Studenter har fått mindre marginaler de senaste åren.  Och uttrycket "fattig student" används titt som tätt. Men faktum är att det är helt absurt hur studenter klagar på sin ekonomiska situation, när de får en högkvalitativ jobbförberedande utbildning kostnadsfritt. Och dessutom får man ett par tusen för besväret, samt fördelaktiga lån så att man förutom ev. sparade pengar, eller stöd från föräldrar eller extrajobb, har 7492kr att leva på. Dessutom så har man som student rabatter på allt från böcker till resor. Ändå klagar studenterna över sin ekonomiska situation. Studietakten idag, till skillnad från för 10 år sedan är också så låg på många utbildningar att det inte är några problem att jobba vid sidan av. Men visst, om man blir sjuk, eller med barn så har man ett sämre trygghetsnät än egna företagare (riktigt dåligt alltså) Och visst, om man måste betala tandläkaren en månad så blir det problem, men t.ex så hörde jag ett reportage på radion om en student som precis fick budgeten att gå ihop. När hon fick frågan om det var några utgifter hon skulle kunna undvika så så framkom det att hon lade en hel del pengar på cigaretter, godis och ansiktskrämer. Det är lite märkligt att man kan kalla sig fattig med dessa utgifter. Även ordförande för studentkåren intervjuvades och tyckte det var larvigt att man klagade på att studenter lade dyra pengar på att gå och fika, när de hade kunnat äta matnyttig mat för samma pris, då detta var så små utgiftsposter om man såg till det stora hela. Inte alls. Det är just genom att göra sådana medvetna val, att äta en lagad måltid hemma, istället för en fika ute som man får pengar över.

Av svenne - 10 september 2008 10:36

Genom att länka till uppdragbarn skänker vattenfall 20kr till utsatta barn i världen.
Projektet är ett samarbete mellan childhood och vattenfall.
Läs mer här.

Av svenne - 5 september 2008 13:55

Trots de tvivelaktiga metoder som användes för att ranka upp nikke

 på termen "sämst på seo"  samt hans massiva uppmärksammande av bombningen rankar hans sida fortfarande högt på denna term. Visserligen har snälla bloggare rankat upp honom på termen "bäst på seo" också så han lider nog ingen skada av detta, men det är lite intressant att se att rankingen ligger kvar.

Av svenne - 5 september 2008 10:35

Trots stigande utgifter klarar många ändå ha råd med sina överbelånade hus så länge det finns två heltidsarbetande vuxna i hushållet. En skilsmässa eller en uppsägning ändrar ofta på detta. Kantänka att båda dessa företeelser kan komma att öka den närmaste tiden. Pengar är en av de vanligaste sakerna svenska par bråkar om, och när det blir kärvare ökar också risken för skilsmässa. Även varslen har redan börjat öka och oavsett om man är med i a-kassa eller inte, vilket det finns en hel del som inte är, har många så små marginaler att de inte klarar att bo kvar under sådana förhållanden, vilket ytterligare spär på nedgången. Idg har några förslag på nya jobb för sparkade it-folk.  Kanske dags för dem att rulla igång kickad.nu igen i sann 2001-anda.

Av svenne - 5 september 2008 07:29

Tre av rubrikerna på nuvarande di.se medför mindre pengar för den genomsnittlige svensken. 1. Börsras. 2. Riksbanken höjer räntan 3. Elpriserna på ny topp. Medelpersson har höga lån, en del pengar i aktier eller fonder och många funderar inte på hur mycket el deras hushållsmaskiner drar men utgifterna kommer att öka.  Dessa faktorer är också beroende av varandra. Medelpersson måste betala mer på bolånen, blir tvingade att sälja av fonder och börsen riskerar att falla ännu mer.

Av svenne - 4 september 2008 12:53

Då jag vid ett tidigare tillfälle fått ett presentkort på rica hotell p.g.a strul med bokningen, tänkte jag att det var läge att använda dessa innan de förföll då jag skulle tillbringa en natt i Stockholm. Vanligtvis brukar jag ta ett rum på vandrarhem, iallafall på vardagar, då ett hotellrum normalt kostar 6 gånger så mycket. Och ofta utnyttjar det ändå bara för ett pars timmars sömn.  Nu skulle även min fru övernatta i Stockholm så då passade det ju ännu bättre. När allt var bestämt såg jag dock att det vid bokning via hemsidan stod att det var fullbokat. Jag tänker att kanske det finns några rum som inte släpps via webbokningen, och mycket riktigt. När jag ringer får jag veta att det faktiskt finns en handfull rum lediga. Dock kan man inte använda presentkort eftersom det är så få rum kvar, utan om jag ska boka där skulle jag få hosta upp med 1790 sek för budgetrummet eller 1990 om jag ville ha fönster. Detta var inte riktigt vad jag tänkt mig. Klockan närmar sig lunch så jag tar istället en promenad upp till hotellet och ber att få boka ett rum i receptionen. Visserligen är det fullt med turister i lobbyn, som antagligen ska checka ut eller in vid 12, men flickan i receptionen är inte upptagen så det borde vara svårare för henne att neka mig att använda mitt presentkort vid ett möte över disken.  Jag har ju t.o.m kavajen på mig så jag ser ju inte ut som någon lodis direkt. Jag säger att jag vill boka ett rum till ikväll. Hon vänder sig mot datorn, men avbryter sig och säger direkt att det inte finns några rum lediga.

Lite snopen tar jag hissen ner och går ut på gatan. Då receptionschefen som skickade mig presentkortet skickade han även med sitt visitkort, så jag prövar att ringa honom direkt och förklara situationen. Mitt trumfkort är ju att jag en halvtimme tidigare fått veta att det faktiskt finns rum och att jag fått presentkortet av honom personligen. Dock får jag inget svar.

Jag prövar återigen att ringa bokningsnumret. Som tur är är det en annan person som tar emot mitt samtal denna gång och jag säger att jag vill boka ett rum. Det går bra, men när hon frågar hur jag vill betala såger jag att jag vill använda presentkortet. Hon säger då att om man ska betala med presentkort måste man säga till innan man bokar.

-Jaha säger jag, då säger jag till nu då.

Hon får då göra om bokningen, och då jag berättat att jag fått presentkortet p.g.a strul med bokningen tidigare, och kanske för att jag även nämnde receptionschefens namn, vill hon antagligen inte strula för mycket, så jag får igenom bokningen. Hon erbjuder t.o.m det lyxigare rummet med fönster även om jag sa att det fungerar bra med budgetvarianten. Så ibland lönar det sig att inte ge upp i första taget.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se