Senaste inläggen

Av svenne - 23 oktober 2008 15:50

Lotterier innebär ofta en förlustaffär, bortsett från några få som vinner väldigt mycket och även den som anordnar lotteriet.  Det kan ändå vara ide att köpa en lott då och då, inte minst för nöjets och spänningens skull och faktum kvarstår. Även om chansen att vinna en toppvinst är liten, så kvarstår faktum; Om man inte deltar har man ingen chans alls. Och även ett lågt procenttal är väldigt mycket bättre än 0%

Ofta betalas ca 50% av inkomsterna ut i vinster och om överskottet går til något välgörande ändamål finns det naturligtvis mer motiverat att delta.


Dock finns det några miljonlotterier där man kan få de första lotterna billigare. Och då är vinstcansen genast större i förhållande till insatsen.

sitetips forum listar dem.

ANNONS
Av svenne - 14 oktober 2008 10:31

När börsen i mitten på förra veckan hade gått ner 10% köpte jag xact bull då jag trodde på en upprekyl efter beskedet om att styrräntan skulle sänkas 0,5 punkter. Så blev inte fallet utan börsen fortsatte ner ca 10% till vilket innebar att xact bull minskade ännu mer i värde. I ett sådant läge är det lätt att drabbas av panik och sälja för att inte förlora allt. Eller ännu värre tvingas sälja för att man är belånad. Jag lugnade dock ner mig och lät bli att gräma mig över mitt köp. Jag hade gjort bedömningen att sannolikheten var större att det skulle bli en upprekyl än att börsen skulle fortsätta ner. Så blev inte fallet direkt, men jag gjorde en ny bedömning att sannolikheten att det skulle bli en upprekyl efter att europas ledare träffats under helgen var relativt stor. Då många har spekulerat i nedgång blev denna upprekyl också mycket kraftig då blankare tvingats att köpa tillbaka aktier de sålt utan att äga, vilket spädde på uppgången. Så nu sålde jag med någon procents vinst. Inget bra resultat och jag är medveten om att det här handlar om gambling och inte aktieinvesterande. Men om man följer råden att inte vara belånad, inte spekulera med pengar som man inte kan vara utan och att inte drabbas av panik för att det inte blir som man tänkt sig så kan man kosta på sig det.

ANNONS
Av svenne - 2 oktober 2008 16:17

När börsen är så turbulent som den är nu, blir det mer gambling än investerande, iaf om man handlar på kort sikt. xact bear och xact bull och liknande produkter spär ju på detta.  Själv låg jag i xact bear när börsen hade sin rekorddag och steg med 7%. Men jag låg kvar och 1 vecka senare sålde jag av med några enstaka hundralappars vinst. Jag hade xact bear när börsen gick ner ca 10% på en vecka också. Dock hade jag varit slarvig när jag lade ordern så istället för 1000 st som jag brukade handla med hade jag bara fått 1. Så de 15% som fonden ökade med den veckan var bara några kronor.

Men det var nog tur det. Annars hade jag kanske fått storhetsvansinne.

Fredrik Virtanen lyckades dock inte helt undvika paniken.

Av svenne - 1 oktober 2008 09:45

I Sverige finns ungefär 400000 som är överskuldsatta, enligt Kronofogdens beräkningar. Överskuldsatta personer har 35 procent lägre hälsovärden än normalbefolkningen vilket innebär samhällskostnader på 30–50 miljarder per år.


De allra flesta överskuldsatta har drabbats av en oförutsedd försämring av sin ekonomi. Det kan handla om skilsmässor, arbetslöshet, sjukdom eller att företag går i konkurs. Dock borde man räkna med att sådana saker kan inträffa och inte tillåta att man belånar sig så att man inte klarar av en tid av ändrade levnadsförhållanden.


en utredning har föreslagit att det ska bli lättare att få skuldsanering.

Enligt förslaget ska saneringsperioden förkortas från fem till tre år, skulderna behöver inte vara lika gamla som idag och bedömningen av den skuldsattes framtida ekonomiska situation ska göras över en femårsperiod istället för över en tioårsperiod. Även om
Kommunens budget- och skuldrådgivare i första hand hjälper till med att förändra en persons privatekonomiska situation.
Återigen ser man att den personliga individens ansvar för sig själv och sitt liv spelas ut. Naturligtvis är det bra att man kan få en andra chans, men när konsekvenserna av att skuldsätta sig blir mindre allvarliga, minskar också tveksamheterna kring att sätta sig i oproprtionerlig skuld, såväl för privatpersoner som för institutioner.

Av svenne - 30 september 2008 14:12

Garantispelet är ett av de lättaste sättet att bli miljonär på! För endast 125kr kan du vara med och spela om 484 miljoner skattefria vinster. Anmäl dig nu så får du 2 svenska statspremieobligationer + 3 bonusobligationer utöver detta utan extra kostnad. Och oavsett om du vinner någon av storvinsterna eller ej är du garanterad pengarna tillbaka. Anledningen till att detta är möjligt är att garantispelet baseras på premieobligationer.Av svenne - 29 september 2008 22:46

Det blev ett slag i magen för krishanteringen i usa då representanthuset röstade nej till krispaketet. Utan ett krispaket riskerar den amerikanska ekonomin ett totalt sammanbrott t.o.m värre än jag har förutspått på denna blogg.

Av svenne - 29 september 2008 16:18

Planen innebär att USA:s regering för skattepengar ska "köpa" osäkra fordringar för att ge finansinstitutionerna större penningresurser.


Usa's regering har nu tagit motsvarande ca 8 500 miljarder kr av pengar som de inte har och gett till korrupta företag som, Lehman Brothers, Freddie Mac och Fanny May.
Man ska notera att t.ex Lehman Brothers så sent som i början av detta året betalade ut motsvarande ca 60 miljarder kr i bonusar.
Bara några några dagar innan man begärde företaget i konkurs satte man undan ytterligare motsvarande ca 15 miljarder kr i bonusar till sina "ovärderliga" toppchefer.

Av svenne - 24 september 2008 10:29

På kronofogdens exekutiva auktion säljs objekt som  blivit utmätta av kronofogden. Här finns inget lägsta pris, utan ett vinnande bud är avhängigt på att kronofogden godtar budet.

Det finns alltså fynd att göra. Man ska också vara medveten om att det finns vissa risker.

Bostaden säljs i befintligt skick och du har som köpare oftast bara ett tillfälle att inspektera ditt presumtiva fynd. Som köpare får du inte heller glömma att ta med den tjocka plånboken till auktionen. Detta då handpenningen, som är 25 procent för bostadsrätter respektive är 10 procent för hus, måste erläggas direkt vid auktionen.

Tänk även på att det finns en risk att den tidigare ägaren inte är så pigg på att flytta ut när du som köpare har rätt att få tillträde till bostaden. Du kan då bli tvungen att vända dig kronofogdemyndigheten och begära hjälp med avhysning, eventuellt med polisassistans, för att få tillgång till bostaden.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se