Senaste inläggen

Av svenne - 24 april 2008 22:39

Ett klipp där sjukhuspersonal skrattar, hurrar och filmar med mobilkameror under ett ingrepp för att avlägsna en burk bodypaint från en patients rektum, riskerar nu att få sjukhuset stämt och personalen avskedad. Ofta ses ju vårdpersonal ganska avpersonifierade när de får tillgång till en patients mest intima delar, men de är naturligtvis mänskliga och även om de i de flesta fall håller masken reagerar de naturligtvis på samma sätt som andra människor.

se klippet

ANNONS
Av svenne - 24 april 2008 22:19

Ofta kan det vara ett problem att få tillräckligt med innehåll till en webbsida. Om man vill skapa en sida som vem som helst kan lägga till innehåll är det wiki man ska satsa på. Det finns naturligtvis en stor risk för spam, men det går antagligen i de flesta fall snabbare att godkänna / rensa bort material än vad det hade tagit att skriva all information själv. Problemet kan naturligtvis vara att det är få som vill skriva något om sidan är ny och liten, men även om man inte har anställda skribenter kan man ju ha någon form av belöning till de som skriver. idg har skrivit en wikiguide.

ANNONS
Av svenne - 22 april 2008 08:05

För att nå framgång som företagare finns det två vanliga vägar att gå. Det ena är att komma med något helt unikt. Göra något som ingen har gjort förut. Detta är naturligtvis en möjlighet att bli riktigt framgångsrik, men nackdelen är att det är svårt att komma på en unik ide som också blir populär. Det andra är att göra samma sak som någon annan, men att vara lite bättre på någon del i processen, t.ex marknadsföring eller leverans. Detta är naturligtvis inte en lika hållbar process, då den som är först har ett försprång och om iden är lätt att kopiera och det visar sig att det går att tjäna pengar på den kommer det antagligen en uppsjö av andra som också vill tjäna pengar på det. Istället får man hitta andra vägar till inkomster.

Av svenne - 18 april 2008 07:43

Sju kvinnor i den spanska byn Serradilla del Arroyo poserade i en kalender, Inspirerade av en erotisk kalender med bilder på Bilbaos brandmän klädde kvinnorna av sig det mesta av sina kläder och fotograferade varandra.De beställde 7.000 kalendrar för 2008. Men lyckades bara sälja 1500st till priset av 5 euro. Inte så konstigt kanske för bilderna är inga höjdare. Varken artistiskt eller motivmässigt. När man inte känner dem är det inget man skulle vilja ha på väggen. Och om man känner dom är det nog definitivt inget man skulle vilja ha på väggen. Se Foton på kalendermammorna från Serradilla del Arroyo
Dock kan man se vilken uppgift media kan ha,  då enligt uppgift
 sedan den sorgliga historien blivit känd utanför byn har hundratals människor ringt från andra länder för att köpa.
De spanska mammorna väcker minnen av en grupp medelålders damer i norra England som poserade nästan nakna för en almanacka 1999 och samlade in en oerhörd massa pengar till leukemiforskning.

Den historien blev till filmen Kalenderflickorna med Helen Mirren.

Av svenne - 14 april 2008 21:15

På lördagen var jag i Stockholm på en nätverksträff som fortsatte på krogen. Det är tur att man inte är ute på krogen för ofta. Visst det är trevligt att träffa folk, men det är tragiskt att se dem som tror att livet går ut på att skapa sig ett rykte på krogen. Och att de inte förstår att det är borta så fort de vänder ryggen till. Ofta är vännerna det också om det enda man gör är att gå ut tillsammans. Iallafall var det så att mitt tåg inte skulle gå hem förrän kl 09 på söndagmorgonen. Jag brukar inte ha något emot att sitta och slagga på någon bänk, men jag insåg att det skulle bli dryga morgontimmar så på lördagmorgonen bokar jag ett rum på hotell. Krogen stängde kl. 03 och så lite mat efter det så kl. 04 beger jag mig till hotellet. Dock hittas inte min bokning. Den ordinarie receptionisten tar över men trots att jag kan visa upp bokningen från bokahotell.se får jag inget rum till det priset. Det gör inte mig så mycket då det ju trots allt blev en sen kväll och inte så många timmar kvar tills tåget ska gå. Dock vill jag ha en bekräftelse från receptionisten att jag varit där och blivit nekad rum så att det inte ska dras några pengar från visa-kortet jag angav i samband med bokningen. Han vägrar och sedan ser jag inte honom mer. Istället glider jag undan till lobbyns internetdator och sitter där i lugn och ro ett par timmar. Dock ganska trött. Åker hem med tåget och mailar sedan hotellet och bokahotell.se för att få bekräftat att inga pengar ska dras och att jag inte var nöjd med bemötandet.

Idag blev jag uppringd av receptionstvärdet som höll med om att jag blivit felaktigt behandlad och skulle få en gratis weekend som kompensation. Lite otaktiskt lät jag nöjd med det, men jag hade ju räknat med att få kämpa för att överhuvudtaget inte behöva betala för den bokning jag aldrig fått, så jag tyckte det var en trevlig gest iaf. 

Av svenne - 11 april 2008 12:08

Jag har funderat mycket över fördelarna och nackdelarna med att vara anonym respektive ha full transparans över vad man sysslar med. Disruptive skriver också om detta. I detta fallet handlade det om att upplysa bloggbesökare om en födelsedag, men då man både har anställning, privatliv i olika kretsar och webbverksamhet kan det bli komplicerat att  skriva om allt man sysslar med och också att skilja på olika verksamheter. Jag menar inte att jag döljer något, men då man ofta förknippas med det företag man jobbar på kan det vara komplicerat att sätta sitt ansikte på andra projekt som inte är relaterade till anställningen. Trots att man gör det helt på sin fritid.

Fördelarna med att exponera sig själv är naturligtvis att om man får stor spridning så  blir man intressant för media, arbetsgivare och har lättare att knyta intressanta kontakter till sig. Två exempel på denna strategi skulle kunna vara Dan och Nikke .

Många andra väljer någon medelväg och ger en viss insyn. Andra kanske börjar ganska anonymt men kommer sedan ut i rampljuset. Så kanske det blir med denna blogg. Det har ju iallafall tillkommit en del läsere på sista tiden vilket är roligt.

Av svenne - 10 april 2008 20:28

Island har höjt räntan med 0.5 procentenheter till 15.5 procent. Storbritannien sänkte räntan med 0.25 procentenheter till 5.0 procent.

Ecb lämnade räntan oförändrad vid mötet idag torsdag 10/4 2008.

Det skulle kunna betyda att island har större problem än många anat, men även de länder som sänker räntan skulle detta kunna vara önskeåtgärder, där  man önskar få fart på ekonomin, men i realiteten bidrar det till förhöjd inflation och skapar större problem på sikt.

Av svenne - 10 april 2008 19:39

Under kort tid har två  kända bloggare dött av hjärtinfarkt i USA.
I december 2007 dog teknikbloggaren Marc Orchant i en hjärtattack, 50 år gammal. I mars 2008 dog Russell Shaw, en känd bloggare inom tekniksfären. Han blev 60 år och han dog också av hjärtattack. 

Och visst, ofta talar man om passiva inkomster när man talar om inkomster på internet, men för att lyckas krävs både tålmodighet, hårt arbete, mångsidighet och en stor koll på utvecklingen och omvärlden. Orgelbundna tider stillasittande och osäkerhet kan vara bidragande orsaker till stress som kan vara grunden till lovshotande sjukdomar.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se