Direktlänk till inlägg 14 oktober 2008

bull

Av svenne - 14 oktober 2008 10:31

När börsen i mitten på förra veckan hade gått ner 10% köpte jag xact bull då jag trodde på en upprekyl efter beskedet om att styrräntan skulle sänkas 0,5 punkter. Så blev inte fallet utan börsen fortsatte ner ca 10% till vilket innebar att xact bull minskade ännu mer i värde. I ett sådant läge är det lätt att drabbas av panik och sälja för att inte förlora allt. Eller ännu värre tvingas sälja för att man är belånad. Jag lugnade dock ner mig och lät bli att gräma mig över mitt köp. Jag hade gjort bedömningen att sannolikheten var större att det skulle bli en upprekyl än att börsen skulle fortsätta ner. Så blev inte fallet direkt, men jag gjorde en ny bedömning att sannolikheten att det skulle bli en upprekyl efter att europas ledare träffats under helgen var relativt stor. Då många har spekulerat i nedgång blev denna upprekyl också mycket kraftig då blankare tvingats att köpa tillbaka aktier de sålt utan att äga, vilket spädde på uppgången. Så nu sålde jag med någon procents vinst. Inget bra resultat och jag är medveten om att det här handlar om gambling och inte aktieinvesterande. Men om man följer råden att inte vara belånad, inte spekulera med pengar som man inte kan vara utan och att inte drabbas av panik för att det inte blir som man tänkt sig så kan man kosta på sig det.

 
ANNONS
 
Charlie

Charlie

20 oktober 2008 18:24

Jag gillar både Bull och Bear. Det är ett roligt komplement till långsiktigt aktieägande. Dessutom är det fullt möjligt att vara långsiktig med dem också. För tillfället investerar jag långsiktigt i BULL.

mvh Charlie

http://www.klirr-i-kassan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se