Alla inlägg under september 2008

Av svenne - 5 september 2008 13:55

Trots de tvivelaktiga metoder som användes för att ranka upp nikke

 på termen "sämst på seo"  samt hans massiva uppmärksammande av bombningen rankar hans sida fortfarande högt på denna term. Visserligen har snälla bloggare rankat upp honom på termen "bäst på seo" också så han lider nog ingen skada av detta, men det är lite intressant att se att rankingen ligger kvar.

ANNONS
Av svenne - 5 september 2008 10:35

Trots stigande utgifter klarar många ändå ha råd med sina överbelånade hus så länge det finns två heltidsarbetande vuxna i hushållet. En skilsmässa eller en uppsägning ändrar ofta på detta. Kantänka att båda dessa företeelser kan komma att öka den närmaste tiden. Pengar är en av de vanligaste sakerna svenska par bråkar om, och när det blir kärvare ökar också risken för skilsmässa. Även varslen har redan börjat öka och oavsett om man är med i a-kassa eller inte, vilket det finns en hel del som inte är, har många så små marginaler att de inte klarar att bo kvar under sådana förhållanden, vilket ytterligare spär på nedgången. Idg har några förslag på nya jobb för sparkade it-folk.  Kanske dags för dem att rulla igång kickad.nu igen i sann 2001-anda.

ANNONS
Av svenne - 5 september 2008 07:29

Tre av rubrikerna på nuvarande di.se medför mindre pengar för den genomsnittlige svensken. 1. Börsras. 2. Riksbanken höjer räntan 3. Elpriserna på ny topp. Medelpersson har höga lån, en del pengar i aktier eller fonder och många funderar inte på hur mycket el deras hushållsmaskiner drar men utgifterna kommer att öka.  Dessa faktorer är också beroende av varandra. Medelpersson måste betala mer på bolånen, blir tvingade att sälja av fonder och börsen riskerar att falla ännu mer.

Av svenne - 4 september 2008 12:53

Då jag vid ett tidigare tillfälle fått ett presentkort på rica hotell p.g.a strul med bokningen, tänkte jag att det var läge att använda dessa innan de förföll då jag skulle tillbringa en natt i Stockholm. Vanligtvis brukar jag ta ett rum på vandrarhem, iallafall på vardagar, då ett hotellrum normalt kostar 6 gånger så mycket. Och ofta utnyttjar det ändå bara för ett pars timmars sömn.  Nu skulle även min fru övernatta i Stockholm så då passade det ju ännu bättre. När allt var bestämt såg jag dock att det vid bokning via hemsidan stod att det var fullbokat. Jag tänker att kanske det finns några rum som inte släpps via webbokningen, och mycket riktigt. När jag ringer får jag veta att det faktiskt finns en handfull rum lediga. Dock kan man inte använda presentkort eftersom det är så få rum kvar, utan om jag ska boka där skulle jag få hosta upp med 1790 sek för budgetrummet eller 1990 om jag ville ha fönster. Detta var inte riktigt vad jag tänkt mig. Klockan närmar sig lunch så jag tar istället en promenad upp till hotellet och ber att få boka ett rum i receptionen. Visserligen är det fullt med turister i lobbyn, som antagligen ska checka ut eller in vid 12, men flickan i receptionen är inte upptagen så det borde vara svårare för henne att neka mig att använda mitt presentkort vid ett möte över disken.  Jag har ju t.o.m kavajen på mig så jag ser ju inte ut som någon lodis direkt. Jag säger att jag vill boka ett rum till ikväll. Hon vänder sig mot datorn, men avbryter sig och säger direkt att det inte finns några rum lediga.

Lite snopen tar jag hissen ner och går ut på gatan. Då receptionschefen som skickade mig presentkortet skickade han även med sitt visitkort, så jag prövar att ringa honom direkt och förklara situationen. Mitt trumfkort är ju att jag en halvtimme tidigare fått veta att det faktiskt finns rum och att jag fått presentkortet av honom personligen. Dock får jag inget svar.

Jag prövar återigen att ringa bokningsnumret. Som tur är är det en annan person som tar emot mitt samtal denna gång och jag säger att jag vill boka ett rum. Det går bra, men när hon frågar hur jag vill betala såger jag att jag vill använda presentkortet. Hon säger då att om man ska betala med presentkort måste man säga till innan man bokar.

-Jaha säger jag, då säger jag till nu då.

Hon får då göra om bokningen, och då jag berättat att jag fått presentkortet p.g.a strul med bokningen tidigare, och kanske för att jag även nämnde receptionschefens namn, vill hon antagligen inte strula för mycket, så jag får igenom bokningen. Hon erbjuder t.o.m det lyxigare rummet med fönster även om jag sa att det fungerar bra med budgetvarianten. Så ibland lönar det sig att inte ge upp i första taget.

Av svenne - 4 september 2008 12:51

Riksbanken har höjt reporäntan som nu är 4,75%

Om bankerna nu också höjer inlåningsräntan och inte bara utlåningsräntan betyder det att det en tid framöver kommer vara lönsamt att ha pengar på ett vanligt bankkonto. Men storbankerna brukar inte vara så duktiga på att erbjuda konkurrenskraftiga räntor, så se till att titta runt efter ett alternativ för dina sparpengar som är gynnsamt. En lite högre ränta kan göra ganska stor skillnad på ett par års sikt, speciellt om man återinvesterar räntan, och utnyttjar effekten ränta på ränta.

Ränta på ränta innebär alltså att man lägger tillbaka räntan eller avkastningen som tjänats in på det ursprungliga investeringsbeloppet och låter den ackumuleras så att man i framtiden tjänar ränta även på tidigare räntor.

Om du däremot är låntagare fungerar 'ränta på ränta'-effekten istället emot dig. där 'ränta på ränta' jobbar emot din ekonomi med samma styrka.

Med denna räntekalkylator kan du räkna ut skillnaden för olika räntor. Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se