Direktlänk till inlägg 4 september 2008

Never ever give up

Av svenne - 4 september 2008 12:53

Då jag vid ett tidigare tillfälle fått ett presentkort på rica hotell p.g.a strul med bokningen, tänkte jag att det var läge att använda dessa innan de förföll då jag skulle tillbringa en natt i Stockholm. Vanligtvis brukar jag ta ett rum på vandrarhem, iallafall på vardagar, då ett hotellrum normalt kostar 6 gånger så mycket. Och ofta utnyttjar det ändå bara för ett pars timmars sömn.  Nu skulle även min fru övernatta i Stockholm så då passade det ju ännu bättre. När allt var bestämt såg jag dock att det vid bokning via hemsidan stod att det var fullbokat. Jag tänker att kanske det finns några rum som inte släpps via webbokningen, och mycket riktigt. När jag ringer får jag veta att det faktiskt finns en handfull rum lediga. Dock kan man inte använda presentkort eftersom det är så få rum kvar, utan om jag ska boka där skulle jag få hosta upp med 1790 sek för budgetrummet eller 1990 om jag ville ha fönster. Detta var inte riktigt vad jag tänkt mig. Klockan närmar sig lunch så jag tar istället en promenad upp till hotellet och ber att få boka ett rum i receptionen. Visserligen är det fullt med turister i lobbyn, som antagligen ska checka ut eller in vid 12, men flickan i receptionen är inte upptagen så det borde vara svårare för henne att neka mig att använda mitt presentkort vid ett möte över disken.  Jag har ju t.o.m kavajen på mig så jag ser ju inte ut som någon lodis direkt. Jag säger att jag vill boka ett rum till ikväll. Hon vänder sig mot datorn, men avbryter sig och säger direkt att det inte finns några rum lediga.

Lite snopen tar jag hissen ner och går ut på gatan. Då receptionschefen som skickade mig presentkortet skickade han även med sitt visitkort, så jag prövar att ringa honom direkt och förklara situationen. Mitt trumfkort är ju att jag en halvtimme tidigare fått veta att det faktiskt finns rum och att jag fått presentkortet av honom personligen. Dock får jag inget svar.

Jag prövar återigen att ringa bokningsnumret. Som tur är är det en annan person som tar emot mitt samtal denna gång och jag säger att jag vill boka ett rum. Det går bra, men när hon frågar hur jag vill betala såger jag att jag vill använda presentkortet. Hon säger då att om man ska betala med presentkort måste man säga till innan man bokar.

-Jaha säger jag, då säger jag till nu då.

Hon får då göra om bokningen, och då jag berättat att jag fått presentkortet p.g.a strul med bokningen tidigare, och kanske för att jag även nämnde receptionschefens namn, vill hon antagligen inte strula för mycket, så jag får igenom bokningen. Hon erbjuder t.o.m det lyxigare rummet med fönster även om jag sa att det fungerar bra med budgetvarianten. Så ibland lönar det sig att inte ge upp i första taget.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se