Direktlänk till inlägg 7 juli 2008

inkomst i it-branschen

Av svenne - 7 juli 2008 22:02

Inkomst i it-branschen.

Den som vill jämföra sin inkomst, eller någon annans inkomst, med genomsnittsinkomst för olika yrken kan använda idg:s lönebaromter.

Generellt sett är ju lönen relativt hög i it-branschen jämfört med vissa andra yrken. Speciellt nu när det har varit brist på kunniga personer har lönerna kunnat trissats upp, och även personer utan nämnvärd kunskap inom it har kunnat få jobb, men det dröjer nog inte så länge innan det istället blir arbetsgivare som kan välja och vraka och därmed pressa lönerna.


Skillnaderna mellan män och kvinnor är inte särskilt stor och om man ser några skillnader så ska de bort till varje pris. Personligen tycker jag att det inte är nödvändigt att jaga löneskillnader mellan olika grupper med blåslampa. Naturligtvis ska alla ha samma möjlighet att förtjäna sitt uppehälle och skillnaden mellan män och kvinnor är den viktigaste att ta hänsyn till då det är kvinnan som föder och ammar barn, och som systemet ser ut idag är det är svårare för en kvinna att vara produktiv på arbetsmarknaden när ett par väntar barn och månaderna efter detta. Då ska man inte tvinga en arbetsgivare att betala lika mycket, när arbetsförmågan begränsas. Istället borde staten se till att betala för en ersättare de perioder en förälder är föräldraledig. Den som är mest lämpad för jobbet och anmäld till arbetsförmedlingen. Då skulle en föräldraledig person kunna få sin lön från arbetsgivaren och ersättaren få kanske 80% av lönen hos person de ersatte. Om de haft en motsvarande inkomst tidigare skulle det antagligen vara i nivå med deras a-kassa. Och de skulle få möjlighet att under några månader prova ett nytt jobb, som kanske också kan leda till fortsatt anställning hos företaget.


Lite konstigt egentligen att det sitter politker som får betalt för att komma med dåliga förslag när jag och andra har så många bra förslag, helt gratis.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se