Direktlänk till inlägg 22 mars 2008

recension av bloggen fattigpappan

Av svenne - 22 mars 2008 22:22

Bloggen Fattigpappan skrivs av Ronney Eggers från Kävlinge och startades 14/2 08 i syfte att beskriva en 47 årig mans kamp från som hans skriver "en skuldsatt slarver till en förhoppningsfullt välbärgad pensionär". Han skriver mycket om sparande och slösande, tips om billig mat, lite recept, billiga affärer, aktier och familjens sparande eller slösande. Han ger inledningsvis en bra samanfattning om sin situation vilket gör det intressant att läsa. Han skriver också många inlägg om hur han spelar på börsen, även om han gärna vill kalla sig marknadsanalytiker, genom att omväxlande satsa på xact bull respektive bear med ett par tusenlappar. Det må väl vara hänt om han är beredd att förlora dessa pengar, men är enligt min mening inte lösningen för honom att få en bättre privatekonomi. Istället skulle han nog kunna lyckas ännu bättre med budgetar och planering. Här om dagen skrev han t.ex att han bränt en del bensin till att åka till ett köpcentrum. Sedan strax efter skriver han om ytterligare en resa till samma köpcentrum, där han först lämnar av hustru och dotter för att sedan själv hem och sedan tillbaka och hämta dem. Detta blir 6 resor som skulle ha kunnat minskas ner till 2 om man i förväg gjort upp vad som skall handlas och när. Detta är naturligtvis bara en liten besparing men på sikt har det betydelse. Han skriver också att han har andra planer på webben förutom bloggen. Han skriver bra och verkar ha ideer och tålamod, så det tror jag mycket väl att det skulle kunna vara ett sätt för honom att få extra inkomster.

 
ANNONS
 
Fattigpappan

Fattigpappan

23 mars 2008 09:51

Tanken var säkert god men om jag hade velat få mitt namn publicerat, tror du inte jag hade gjort det i min presentation? Brukar man inte fråga innan man publicerar någons namn? Nu har du tagit beslutet åt mig att lägga ner bloggen. Tack, då slapp jag fundera över den saken.

http://fattigpappan.blogspot.com

 
svenne

svenne

23 mars 2008 14:13

Jag har aldrig varit i Kävlinge och aldrig träffat Ronney Eggars, känt till hans ip-nummer eller liknande men på fem minuter fick jag fram informationen från din blogg och andra publika webbsidor och sedan lägga ihop två och två, så om bloggaren absolut inte ville att någon skulle veta vem han var, var det nog tur att han fick veta hur lättillgänglig informationen var, även om han inte skrev den i klartext på webben.

http://inkomsten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fattigpappan

23 mars 2008 14:26

Att information som denna är lätt att få fram, om man SÖKER den, är jag fullt medveten om, MEN det viktiga i detta sammanhanget är att du INTE frågat om mitt tillstånd, vilket du ska göra enligt PUL. Du har alltså begått ett lagbrott i och med detta. Om du inte var nyfiken på vem jag var, varför gjorde du dig då besväret att leta upp mitt riktiga namn? Jag kan också ta reda på vem du är men gör det inte av respekt för att du i din presentation inte uppgett ditt namn. Det minsta jag kan kräva är väl samma respekt tillbaka?

 
svenne

svenne

24 mars 2008 16:03

Enligt personuppgiftslagen pul, får man inte publicera känsliga uppgifter som etnisk eller religös tillhörighet, men att publicera harmlösa uppgifter som att "Ronney Eggars skriver den här bloggen" är inget brott mot pul

http://inkomsten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fattigpappan

27 mars 2008 11:15

Den där lagtexten kan tolkas lite hur som helst. Om jag hade skrivit att jag hade en speciell sexuell läggning, etnisk tillhörighet eller en viss politisk åsikt så hade du alltså inte publicerat mitt namn? Och hur vet du att det jag skrev är harmlöst? Det kanske verkar harmlöst för dig men min fru / barn / vänner/ ex. kanske inte uppskattar att grannarna vet att jag skriver en blogg där jag, även om jag överdriver mycket, lämnar ut en del privata tankar och funderingar? Därmed anser du alltså att du har rätt att leta fram någons riktiga namn, trots att man skrivit under pseudonym precis som du själv gör? Respektlöst är bara förnamnet, oavsett hur lätt det var att få fram informationen.
Nåväl, gjort är gjort och bloggen är nedlagd, vilket jag misstänker var ditt syfte från första början eftersom du envisas med att gömma dig bakom det faktum att informationen var "så lätt" att ta fram, men om situationen varit omvänd så hade jag frågat först. Allt annat än det är enbart respektlöst mot en "anonym" bloggare.

 
inkomsten

inkomsten

27 mars 2008 22:13

Nej, jag tycker naturligtvis att det var uppriktigt synd att fattigpappan slutade blogga. Vad jag menar är om han var så rädd för att någon skulle veta vem det var som skrev bloggen, så var det snarare tur att han blev medveten om att uppgifterna var så lättillgängliga. Ännu lättare att koppla ihop bloggen med Ronney hade det naturligtvis varit för någon i hans närhet som också skulle kunna ha känt igen saker eller händelser som det skrevs om. Om det var dessa personer, eller några andra för den delen, Ronney inte ville skulle se kopplingen mellan bloggen och honom kanske det var tur att han blev uppmärksam på detta innan dessa personer såg sambandet.

http://inkomsten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ inkomsten med Blogkeen
Följ inkomsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se