Direktlänk till inlägg 10 mars 2008

Alla kan inte bli vinnare med samma koncept.

Av svenne - 10 mars 2008 20:43

Dan Astrén har under början av 2000-talet tjänat pengar på fastigheter.

Det började med att Dan hittade en fastighet i Kristianstad för en miljon kronor. Han belånade sin villa för att få pengar till kontantinsatsen och kunde låna de resterande 900 000.

Något år senare hade hyresfastigheten ökat i värde. Banken godkände ett nytt lån på 300.000 kronor till en kontantinsats för ett lån på tre miljoner kronor som han köpte en hyresfastighet i Hörby för som han lät restaurera.

Dan fortsatte köpa fastigheter. För två år sedan sa han upp sig från jobbet som butiksbiträde. Nu satsar Dan i stället på att köpa fastigheter utomlands.

Dan har även startat ett företag som ska hjälpa andra svenskar att bli rika på fastigheter och hyllas på andra bli-rik bloggar. Själv tycker jag att hans tillvägagångssätt, att se något sätt som andra har blivit rika på och försöka hänga på trenden är extremt riskabelt. Speciellt som han belånat sig upp till öronen för att genomföra köpen. Det är inte så konstigt att Dan tjänat pengar på detta de senaste åren då fastigheter i genomsnitt har ökat i värde med 10-15% per år, men det kommer definitivt att bli svårare de kommande åren. Tvärtom finns det stor risk att den som försöker sig på samma koncept idag antagligen kommer förlora sina pengar och bli skuldsatt. Det är inte säkert att detta kommer hända Dan. Han gick ändå in i branschen då den var lågt värderad, men risken finns också att denna medgång skapar en fartblindhet, som ger allt större affärer och medför att en eventuell krash blir så mycket större.

Dan säger i en artikel till  Dina Pengar

– Man behöver inte mycket kapital för att bli ekonomiskt oberoende. Men man måste förstås våga ta risker... Om två år är jag ekonomiskt oberoende, säger han.

Ett  citat som visar att han har tecken på både riskbenägenhet och fartblindhet. Med detta inte sagt att han med nödvändighet kommer att misslyckas med sina affärer. Att utvidga sin verksamhet till investeringsgruppen är ett sundhetstecken som gör att han kanske kan få inkomster även på andra sätt, men en del av investeringsgruppens klienter kommer definitivt att misslyckas om de bara kopierar konceptet rakt av.


 
 
Anna

Anna

23 mars 2008 15:55

Som nybliven Dave Ramsey-frälst människa vill jag säga att det liknar väldigt mycket det som Dave Ramsey själv råkade ut för:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Ramsey

"At the age of 26, through his brokerage firm, Ramsey Investments, Inc., he had built a rental real estate portfolio worth more than $4 million. He became one of Tennessee's youngest brokers to be admitted to the Graduate Realtors Institute.[5]

Ramsey's debt-fueled success soon came to an end as the Tax Reform Act of 1986 began to negatively impact the real estate business. One of Ramsey's largest investors was sold to a larger bank, who began to take a harder look at Ramsey's borrowing habits. The bank demanded he pay $1.2 million worth of short-term notes within 90 days, forcing him to file bankruptcy"

http://riktliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av svenne - 22 januari 2009 11:58

Numera kommer uppdateringar att göras på http://www.inkomsten.se   Lägg till den i din rss läsare istället. ...

Av svenne - 5 december 2008 14:08

Riksbankens sänkning av räntan den 4/12 till 2,0 procent ser jag som en form av konstgjord andning. Det kommer göra att några företag överlever lite längre och några överbelånade bostadsägare kan bo kvar lite längre. Men det löser inga problem på sik...

Av svenne - 4 november 2008 20:17

Den gamla vidskepelsen att man inte ska lägga nycklarna på bordet har aldrig varit mer aktuellt än nu. Stefan Savage professor vid Jacobs School of Engineering vid University of California i San Diego och handledare för de  har lett en grupp student...

Av svenne - 4 november 2008 11:18

Många har nog uppmärksammat läkemedelsverkets kampanj crimemedicin, vars syfte är att uppmärksamma oetiska förhållanden bakom  oseriösa företag som säljer läkemedel på internet. De har gjort en välgjort webbsida kring detta men inte registrerat andr...

Av svenne - 1 november 2008 20:46

   Helt otroligt. 80-talet var tog du väägen.     Sonseed var en kristet popband, med rötterna i Church of Our Lady of Perpetual Help i New York, och grundades i början av 1980-talet. De gjorde bara ett album...       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards